Actualitate

Vocea Asociațiilor de Proprietari începe o serie de dezbateri asupra modificărilor legislației

Vocea Asociațiilor de Proprietari demarează o serie de dezbateri asupra modificărilor aduse Legii Asociațiilor de Proprietari și urmează să organizeze o serie de evenimente dedicate modificărilor Legii Asociațiilor de Proprietari pentru o înlesni o dezbatere publică și exprimarea liberă a celor interesați de subiect.

Primul eveniment din seria de dezbateri va avea loc la Turnu Măgurele, Colegiul National „Unirea”.

Cei interesați pot participa pe data de 12 iulie 2022, de la 9:00 la 13:00 și își pot exprima părerile, sugestiile și opiniile.

Cei ce nu pot participa, dar sunt interesați de acest subiect prioritar sunt invitați să vizioneze transmisiunea live aici: https://www.facebook.com/VoceaAsociatiilorDeProprietari/

Organizatorii anunță că vor discuta despre procesul de modificare a legii, despre rezultatul activității grupului de lucru, dar mai ales vor asculta cetățenii ca să afle ce modificări putem aduce pentru a crește transparență, implicarea și încrederea în toți actorii legii Asociațiilor de Proprietari. Intrarea este liberă și vom reveni cu detalii despre desfășurarea evenimentului.

Vocea Asociațiilor de Proprietari este proiectul deputatului USR Alin Apostol.

La dezbatere sunt invitați:

  • Sergiu Filip (prestator de servicii)
  • Nicu Marcu (președintele Federației Florești)
  • Primăria Turnu Măgurele

Citește și: Asociațiile de proprietari ar putea avea două conturi bancare

Propunerea ca divizarea asociațiilor-mamut să se facă mai simplu întâmpină rezistență

3 thoughts on “Vocea Asociațiilor de Proprietari începe o serie de dezbateri asupra modificărilor legislației

  1. Asociațiile mamut au luat ființă datorită încălcării prevederilor legale de înființare a Asociațiilor de proprietari care prevăd clar UN CONDOMINIU=O CLĂDIRE MULTIETAJATĂ cu părți comune indivizibile.Ce părți comune indivizibile au 25 blocuri răsfirate pe terenul primăriei?cine a permis această încălcare a legii înregistrând înființarea lor?

  2. De ce pensionarii cu venituri mici sunt nevoiți să apeleze la instanțe pentru derapajele clare ale,,aleşilor”asociațiilor de proprietari,autorizați de primării?Afectați emoțional şi financiar,pensionarii de multe ori renunță să mai lupte pentru dreptate.

  3. Bună ziua,
    Am si eu o întrebare… de ce nu inserati în lege posibilitatea de a opri serviciile aferente unui proprietar (cum ar fi furnizare apa) ptr neplata întreținerii mai mult de 5 luni de exemplu cum este în Italia. Asa cum este legea acum asociatia mai cheltuie niste bani sa il dea in judecata pe rau platnic, fondul de rulment nu mai poate acoperi cheltuielile lunare intrucat se aduna in restante si chiar dacă asociatia castiga in instanta nu poate recupera banii ptr ca acesta munceste la negru… este cazul asociatiei noastre caz judecat din 2016, castigat de asociatie iar acum cu sentinta de executare silita in mana tot nu putem incasa debitele deoarece proprietarul nu mai are venituri legale iar apartamentul a fost executat silit de catre banca unde avea credit… dacă i se închidea de exemplu apa nu se mai ajungea la datorii mari către asociație și își platea intretinerea asa cum face cu utilitățile personale de frica sa nu i se sisteze ( gaz enel, etc). Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *