Actualitate

Virgil Popescu exclude scumpirile la gaze de 100%. Ce spune despre centralele de apartament

Virgil Popescu exclude scumpirile de 100% la gaze. Ce spune despre centralele de apartament

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a exclus scumpirile la gaze de 100% în iarna ce urmează, însă a admis că prețurile vor crește.

El a fost întrebat la Realitatea Plus cât ar putea să ajungă o factură, în contextul în care specialiștii spun că pe baza prețurilor actuale, o factură dintr-o lună foarte friguroasă care ajungea la peste 700 de lei va ajunge la 1.500 de lei.

„Exclud măriri de 100% la prețul energiei termice, la gaze naturale, la energie electrică. Nu știu cine a oferit aceste date, dar contractele care se încheie pentru consumatorii casnici, fie că vorbim de energie electrică, de gaze naturale sau de energia termică,  ele nu se încheie pe baza prețului de astăzi. Ele se încheie pe prețuri medii, pe prețuri la termen al gazului natural, al energiei electrice. Exclud o dublare a prețurilor. Nici nu poate fi vorba despre așa ceva. Chiar exclud măriri de 50% a prețului la gaze naturale și energie electrică în această iarnă. Nu am de unde să știu pentru că e o piață liberă. Va crește în funcție de fiecare furnizor”, a declarat Virgil Popescu la Realitatea Plus.

Taxa pe centrala de apartament

Virgil Popescu a vorbit și despre posibilitatea introducerii unei taxe pentru centrala de apartament.

„Nu am spus că centrala va fi taxată. Comisia Europeană a finalizat un pachet de directive și în una din ea se pune problema taxării emisiilor de CO2.  Când va fi aprobat acest pachet legislativ, care va mai dura, va urma un termen de implementare.  Vorbim probabil de 2024. De aici poate rezulta indirect o taxă, în funcție de combustibilul pe care îl folosesc. Trebuie să vedem mai întâi cum ajunge acest pachet în final, în urma discuțiilor cu statele membre. Nu cred că vorbim de o iminentă taxare a centralelor sau a combustibililor în perioada următoare”, a explicat ministrul energiei.

Citește și:

Colterm și Elcen intră în programe de modernizare

Guvernul încearcă să țină în frâu prețurile locuințelor ANL


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *