Administrativ

După ce i-a lăsat pe bucureșteni fără apă caldă, Termoenergetica anunță că le face reduceri la facturi

Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica București (CM TEB), Alexandru Burghiu, a dat asigurări că se lucrează pentru remedierea defecțiunilor care i-au lăsat pe bucureșteni din sectoarele 2 și 3 fără apă caldă. El a adăugat că se va face o reducere a facturii din luna curentă, în funcție de calculul fiecărei asociații și de calculul fiecărui punct termic, diminuare ce va fi cuprinsă între 16 și 24 de procente.

El a spus că în prezent doar 20 de puncte termice pe raza sectorului 3, din totalul celor 250, nu ating temperatura optimă de funcționare, iar pentru aceste zone siuația va fi remediată în cursul zilei de vineri.

”În cursul zilei de vineri se va îmbunătăți funcționarea urmare a punerii în funcțiune a Magistralei III. La fel și pentru sectorul 2, pentru cele aproximativ 20 de puncte termice, unde se va îmbunătăți funcționarea tot vineri. Pe data de 6 august vom putea să trecem prin CET SUD, iar acest lucru înseamnă o altă cale de a ajunge în sectoarele 2 şi 3. În jurul datei de 15 august, CET -ul Sud va începe să funcționeze, ceea ce înseamnă funcţionare fără probleme. Zonele unde avem probleme sunt zonele Titan şi zona Pantelimon, Mihai Bravu unde alimentarea se făcea din CET Titan şi din CET-ul Pipera, care însă între timp nu mai sunt”, a arătat Alexandru Burghiu.

Directorul general a explicat că se va face o reducere a facturii din luna curentă, în funcție de calculul fiecărei asociații și de calculul fiecărui punct termic, diminuare ce va fi cuprinsă între 16 și 24 de procente.

Președintele Sindicatului Profesional Termoenergetica București, Ioana Stoica, a explicat că în anii trecuți exista perioada de revizie a CET-urilor, în care apa caldă era oprită o perioadă de aproximativ o lună de zile. ”Acum nu se mai fac aceste opriri de lungă durată, ceea ce a dus sistemul de termoficare în dezavantaj. Însă deși sunt neplăceri, nu trebuie să uităm că sistemul de termoficare rămâne cel mai ecologic și accesibil sistem de încălzire pentru București“, a explicat Ioana Stoica.

Mii se bucureșteni au rămas în iulie fără apă caldă, nefiind vorba numai despre reducerea temperaturii acesteia, ci despre lipsa ei, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19, în care igiena e esențială. Mai mult decât atât, de la înființare până în prezent, în doar câteva luni, Termoenergetica a acumulat datorii de peste 90 de milioane de euro către ELCEN, nepunând la socoteală datoria istorică a RADET către ELCEN.

Marți, directorul general al Termoenergetica anunța că a fost reluată furnizarea apei calde în Sectorul 3 al Capitalei la parametrii normali și oferea și o explicație. “Problemele existente în Sectorul 3 cu privire la funcționarea apei calde sub parametrii normali nu sunt de ieri de azi, nu sunt din acest an. Ele au început după dispariția CET-ului Titan (aparținand Ministerului Economiei) în anul 2012, dispariție ce a făcut ca acest sector să devină o zonă deficitară din punct de vedere al termoficării”, sublinia Burghiu, care a adus o serie de acuzații și primarului de sector. În prezent, datoria Termoenergetica către ELCEN a ajuns la 432.974.996,41 lei, în timp ce datoria RADET către ELCEN a ajuns la  3.659.805.493,39 lei (datorii înscrise la masa credală) și 259.236.416,01 lei (datorii curente – 06.10.2016 – 30.11.2019.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *