Administrativ

Sistem informatic de gestiune a locurilor de parcare

Primăria Sectorului 3 a lansat un noul sistem de gestiune informatizata a locurilor de parcare (GIS). Aceasta este o variantă beta (în lucru) prin care Primăria Sectorului 3 le propune cetățenilor o colaborare al cărei scop este suprapunerea măsurătorile cartografice cu situația din teren, iar rezultatul va fi o hartă exactă a locurilor de parcare din Sectorul 3.

Concret, fiecare cetățean va putea să introducă adresa de reședință în motorul de căutare aflat în stânga ecranului și va fi condus automat în zona interes. Acolo se poate identifica locul de parcare existent sau se pot vedea locurile de parcare încă nealocate. Locurile de parcare alocate sunt colorate cu roșu, cele care nu sunt încă alocate sunt colorate cu verde. După identificarea locului de parcare, dacă totul este în regulă, iar datele din sistemul informatic de gestionare a parcărilor coincid cu datele din teren, înseamnă că acesta este luat corect în evidența informatică a primăriei.

Pentru situațiile în care locul de parcare figurează în evidența Primăriei Sectorului 3 ca fiind nealocat (identificat cu verde), dar există documente de atribuire eliberate, cetățenii sunt rugați să semnaleze această problemă, să transmită documentele solicitate în formularul on-line găzduit de această aplicație. În cazul unei erori a sistemului, ea va fi corectată în urma sesizării.

Primăria își propune ca, până la începutul lunii septembrie, în urma interacțiunii cu cetățenii, să finalizeze lucrul la acest sistem informatic.

Atribuirea de noi locuri de parcare este suspendată până la începutul lunii octombrie și că, până atunci, acest sistem informatic va fi perfecționat, susțin autoritățile. Totodată, în luna august a acestui an, va fi lansat în dezbatere publică și un nou regulament care va sta la baza tuturor atribuirilor de noi locuri de parcare ce vor fi începute în luna octombrie. Persoanele interesate pot depune cereri pentru atribuirea de locuri de parcare de reședință.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Citește și:
Piteștenii plătesc taxă de salubrizare din acest an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *