Actualitate

RETIM: S-au spălat zeci de mii de pubele la Timișoara. Iată cum se face spălarea

RETIM

RETIM Ecologic Service SA a explicat cum se face spălarea de pubele ținând cont că a început să aplice prevederea contractuală din luna mai. Compania care se ocupă de serviciul de salubritate în Timișoara a transmis un drept la replică după comunicarea făcută de Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara (FALT). RETIM a acuzat Federația că a indus publicul în eroare și a clarificat câteva aspecte ale procedurii.

Citește aici: FALT: Operatorii de salubritate au obligația de a spăla pubelele

Susții proiectul ProblemeLocative.ro, cumpărând din acest magazin:

trada.ro

Potrivit companiei, RETIM își îndeplinește obligația Iegala de a spăla pubelele destinate deșeurilor menajere de doua on pe an, activități care au fost începute nu „acum”, ci în luna mai a acestui an și se desfășoară conform prevederilor contractuale.

”De atunci au fast spălate zeci de mii de pubele ale tot atâtor utilizatori ai serviciului nostru de salubrizare,” arată RETIM.

Operatorul mai precizează că pentru spălarea pubelelor pentru deseuri menajere NU se utilizează două mașini separate, ci o singură autospecială care face secvențial ambele operațiuni: golirea pubelelor și apoi spălarea acestora.

Spălarea tuturor pubelelor se realizează la fiecare adresă într-o zi inclusă în graficul obișnuit de colectare a deșeurilor reziduale, neexistând un program diferit pentru aceasta activitate. De aceea, utilizatorii serviciului de salubrizare ai companiei RETIM trebuie să scoată pubelele conform programului obișnuit și nu trebuie să le lase în stradă după colectarea deșeurilor. Aceștia trebuie să ducă Ia loc pubelele după ce a trecut mașina RETIM.

La rândul lor, reprezentanții FALT susțin că au dorit să informeze cât mai mulți utilizatori ai serviciului de salubritate că SC Retim SA în acest an a început să spele pubele. Ei spun că foarte mulți utilizatori le-au comunicat că nu se spală pubelele, iar alții nici nu au știut că RETIM a început să respecte această obligație.

„Ne-am fi aşteptat ca această acţiune să fie foarte bine mediatizată şi în plus să fim anunţaţi şi noi pentru a contribui la reușita acțiunii avânda în vedere că avem peste 3600 de asociații membre FALT,” spune FALT.

”În lipsa informaţiilor noi am înțeles că RETIM a achiziționat o mașină care spală pubele, dar nu s-a înteles că această maşină ridică şi gunoiul din pubele. Am crezut că sunt două mași una ridică gunoiul nu alta spală pubelele. În realitate în ziua în care trebuie făcută spălarea pubelelor vine doar o mașină specială care are funcție de ridicare și spălare. Considerăm că informația noastră nu a produs şi nu a putut produce efecte negative,” potrivit unui nou comunicat al FALT.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *