Actualitate

Proprietarii de apartamente din S3, scutiți de coplata reabilitării încă 3 ani

PNRR: Aproximativ 1.300 de blocuri vor fi reabilitate, beneficiarii nu vor contribui cu bani proprii

Perioada de graţie în care proprietarii de apartamente din blocurile reabilitate termic în Sectorul 3 sunt scutiţi de achitarea coplăţii la lucrările de anvelopare va fi prelungită cu trei ani, informează autoritatea locală într-un comunicat transmis joi.

Potrivit sursei citate, un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului Local.

Aprobarea acestui proiect este de fapt o normalitate. Ar trebui să ne bucure faptul că o parte dintre consilierii locali a înţeles, până la urmă, că este în slujba cetăţenilor şi că trebuie să acorde acest răgaz de trei ani, să putem duce la bun sfârşit demersurile pe care le-am iniţiat, în beneficiul cetăţenilor. Mă refer aici la un proiect de lege, pentru care avem deja susţinerea unuia dintre partidele politice parlamentare, de a modifica legislaţia în sensul scutirii de la coplata lucrărilor de reabilitate a proprietarilor de apartamente din întreaga ţară„, a declarat edilul Robert Negoiţă, citat în comunicat.

Primăria Sectorului 3 reaminteşte că a reabilitat termic aproximativ 80% dintre blocurile din sector şi aproape toate aceste lucrări au fost realizate cu ajutorul fondurilor europene.

De asemenea, administraţia locală susţine că, în perioada 2012 -2021, a atras fonduri europene destinate reabilitării într-un cuantum ce depăşeşte sumele atrase de restul primăriilor din ţară, însumate.

Programul de reabilitare termică pentru proprietarii de apartamente continuă şi anul acesta, în care Primăria Sectorului 3 a identificat noi surse de finanţare pentru acest tip de lucrări, se mai arată în comunicat.

Citește și: Ministerul Dezvoltării promite că autorizațiile de construire vor fi eliberate mai rapid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *