Știri Proprietari

Proiect pentru construcția de locuințe sociale în sectorul 6

Locuinte sociale Sector 6

Un nou ansamblu de locuințe sociale în sectorul 6: Primăria de sector a demarat construirea unui ansamblu de patru blocuri pentru a răspunde cererii foarte mari pentru locuințe sociale. Astfel, autoritatea locală plănuiește să pună la dispoziția familiilor vulnerabile 246 de unități locative, în mai puțin de 24 de luni. Acestea vor fi complet dotate, mobilate pentru un trai decent.

Apartamentele sunt structurate după necesitățile familiilor care le solicită:

 • 96 garsoniere,
 • 110 apartamente cu 2 camere,
 • 34 apartamente cu 3 camere
 • 6 apartamente cu 4 camere.

Terenul se află în proximitatea tuturor facilităților de care au nevoie: metrou, piață, școală, grădiniță, parc, chiar și un teren de sport. Prețul chiriei pentru un apartament se situează în jurul valorii de 200 de lei.

În acest moment, la Primărie sunt înregistrate peste 2.600 de cereri de la persoane care au nevoie de o locuință, potrivit unui comunicat de presă.

Valoare obiectivului se ridică la peste 30 de milioane de lei. Autoritatea locală a solicitat în anul 2016 de la Primăria Municipiului București trecerea acestui teren în administrarea Consiliului Local Sector 6.

Noul complex de locuințe se află în strada Alexandru Ivasiuc nr. 3A, având suprafața de 5.941 mp și va fi format din 4 blocuri, cu 4 etaje, cu garsoniere – 96 și cu apartamente de 2 camere -110, apartamente cu 3 camere – 34 și apartamente cu 4 camere – 6.

Cele 246 de locuințe sociale vor fi gata în mai puțin de 24 de luni. Acestea vor avea dotările precum: parchet, microcentrale de apartament, gresie, faianță, corpuri de iluminat, grupuri sanitare. Fațadele se vor finisa cu tencuieli decorative.

Persoanele/familiile care solicit o locuință socială trebuie să îndeplinească urmatoarele criterii de acces potrivit art. 48 din Legea nr. 114/1996:

 1. a) să nu deţină în proprietate o locuinţă;
  b) să nu fi înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990;
  c) să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe;
  d) să nu deţină, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat;
 2. să domicilieze pe raza Sectorului 6;
 3. venitul mediu net/membru de familie să nu depășească venitul mediu nominal net înregistrat la nivelul economiei, așa cum este comunicat de Institutul Național de Statistică în Buletinul publicat în luna anterioară evaluării cererii (repartizării).

Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Citește și:

3 thoughts on “Proiect pentru construcția de locuințe sociale în sectorul 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *