Știri Proprietari

Programul Prima Casă se întoarce

Programul Prima Casa

Guvernul pregătește modificări la programul prin care românii vor putea să își achiziționeze locuințe, cunoscut ca Prima Casă, iar noua denumire a acestuia va fi “O nouă Casă”, a anunțat la Digi24, președintele Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Cristian Păun.

Presedintele FNGCIMM a mai precizat că noul program va avea o valoare mai mare și va fi functional în două săptămâni. Românii vor putea accesa credite de până la 80.000 de euro pentru locuințele foarte noi, iar plafonul scade în funcție de vechimea imobilelor cumpărate. De asemenea, vârsta cumpărătorului va rămâne o condiție pentru accesarea programului, condiție similară cu programul Prima Casă.

Păun a mai declarat că programul nu se va mai axa pe aspectul social, acest lucru însemnând că plafonul salarial nu va mai fi o condiție. În forma actuală, creditele “O familie, o casă” puteau fi accesate doar de românii cu venituri de până la 4.500 de lei de families sau 7.000 de lei, dacă au copii.

Guvernul va da OUG în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în doua săpămâni am putea avea noua formă a programului O Noua Casa”, a precizat oficialul FNGCIMM.

Pe de altă parte, statul va impune condiții dezvoltatorilor, iar clienții vor putea alege constructorul dintr-o listă acreditată.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


House photo created by KamranAydinov – www.freepik.com

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *