Actualitate

Până la 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a casei

Proprietarii care vor eficientizarea energetică a casele se vor putea înscrie în curând într-un nou program. Ei vor putea să acceseze o primă de eficienţă energetică de până la 15.000 de euro, cu care vor putea să-şi instaleze sisteme de termoizolaţie, ferestre, centrale de condensaţie, panouri solare, sisteme de iluminat cu LED. Anunțul a fost făcut de ministrul mediului, Costel Alexe.

Prin acest program, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va deconta 60% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a fiecărei case, având la dispoziție un fond de 100 de milioane de euro.

„Obiectivul principal al acestui program este să sprijine mediul şi economia pentru că, astfel, România poate să facă investiţii inteligente. Românii vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunar, vom reuşi împreună să reducem emisiile de gaze cu efect de seră şi statul român, prin Guvernul pe care îl reprezint, va pompa resurse financiare importante în industrii care, la rândul lor, vor crea locuri de muncă. Programul pe care îl lansăm astăzi se adresează exclusiv proprietarilor de case din România,” a spus Costel Alexe.

Acesta a adăugat că, în momentul de faţă, în România există case care pierd prin pereţi cel puţin 30% din energia pe care au în interior, 25% prin acoperişuri şi 25% prin ferestre. „Deci, fiecare dintre noi nu face altceva decât, lună de lună, să arunce banii pe geam sau să-i piardă prin tavan…”, a spus ministrului, subliniind că programul vrea să întrerupă această risipă.

Ce trebuie să facă un proprietar pentru a primi bani prin programul „Casa Eficientă Energetic”


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *