Știri Proprietari

Pană generală de curent în București. Și alimentarea cu apă a fost afectată

Pana generală de curent

O pană generală de curent i-a lăsat pe bucureștenii din mai multe cartiere fără electricitate, iar pe unii și fără apă.

Alimentare cu energie electrică a staţiilor adiacente care deservesc zona de vest şi centrală a municipiului şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu a fost întreruptă vineri, în jurul orei 13:00. Cauza a fost un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice, au anunţat reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

Cartierele Drumul Taberei, Militari, Giuleşti, Rahova, Bucureştii Noi, Victoriei şi Aviatorilor, au fost afectate, dar alimentarea a fost reluată pentru cea mai mare parte a consumatorilor.

Alimentarea cu apă a fost și ea afectată în anumite zone, după ce mai multe staţii ale Apa Nova au rămas fără energie electrică. Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică, a anunțat Apa Nova. ”Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate şi zone din sectoarele 1, 2 şi 5, pentru aproximativ 30 minute. (…) În jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuţie a energiei, iar sistemul de pompare si distribuţie a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune şi a şocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-şi piardă din limpezime (apa tulbure), în special în zone din sectorul 6″, explică Apa Nova, într-un comunicat.

Transportul public a avut şi el de suferit, tramvaie ale liniilor 8, 25, 35, 11 şi 44 rămânând blocate temporar în urma lipsei alimentării cu energie electrică.

Circulaţia metroului nu a fost întreruptă, însă sistemul de iluminat din unele staţii de metrou a fost afectat, conform Metrorex. Trei călători au rămas în lifturile de la metrou din cauza avariei de energie electrică, iar echipele de intervenţie ale Metrorex au intervenit și i-au deblocat.

Transelectrica a anunțat că va investiga cauzele și condițiile de întrerupere la alimentarea cu energie electrică. Incidentul s-a produs în Staţia Domneşti în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare, iar manevrele de realimentare au fost finalizate în aproximativ o oră. Manevrele de realimentare au început imediat după producerea incidentului şi au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *