Actualitate

Incendiu într-un bloc anvelopat de firma de casă a lui Florea

Incendiu într-un bloc anvelopat de firma de casă a lui Florea

Locatarii au scăpat aproape ca prin minune după un incendiu într-un bloc din sectorul 5, izbucnit în noaptea de luni spre marți.

Consilierul local din sectorul 5 Iustinian Roșca acuză firma de casă a fostului primar Daniel Florea, Rotary Construct, pentru producerea incendiului.

„Incendiul a pornit la ora 03:00 AM de la instalația electrica improvizata realizată de Rotary Construct pentru o organizare de șantier ilegala. Focul a cuprins întreaga  casă a scări de bloc punând in real pericol locatarii,” a scris Roșca pe Facebook.

Se pare că una dintre locatarele din blocul cu 27 de apartamente a simțit fumul și a alertat vecinii, a chemat pompierii și Politia. „Situația este gravă și asiguram pe toți cei vinovați de acțiuni concrete in instanța.  Mă lupt cu acestă firmă care execută anveloparea in sectorul 5 de multă vreme, am arătat cum nu respecta nicio norma in constructii, cum folosește personal necalificat pentru executia de lucrări de specialitate, care nu se pot face astfel, de cum stau de 2 ani intr-un depozit de materiale, ilegal, care nu respecta niciun standard de protecție, am atras atenția asupra asupra proastei calități a lucrărilor executate, etc.”, a mai adăugat Roșca.

Sursa foto: Iustinian Roșca

ProblemeLocative a mai scris despre bilanțul reabilitării blocurilor din cel mai sărac sector bucureștean. La sfârșitul mandatului de primar, Daniel Florea a lasat dezastru în urmă, însă în urma alegerilor parlamentare de duminică, fostul edil va putea fi găsit în Parlamentul României, unde va ocupa un loc cald de senator. Sectorul 5 are printre cele mai puține blocuri anvelopate, și, mai mult decât atât, lucrările au fost începute și au rămas neterminate pentru multe dintre acestea, afectând viața proprietarilor și locatarilor din aceste imobile.

Rotary Construct este firma aflată în insolvență deținută de Mihai Rotaru, cu care Daniel Florea se afișa în cluburile de pe litoral.

Citește aici: Epopeea reabilitării în bătaie de joc din Sectorul 5


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *