Actualitate

O asociație din S2 a câștigat la un concurs de colectare separată 25.000 lei, cu care va monta panouri fotovoltaice

Asociația de proprietari Strada Luntrei nr 3 bloc 10 Sc 1 București s-a clasat pe primul loc în cadrul unui concurs de colectare selectivă organizat de Recicleta, în ceea ce privește cantitatea de hârtie reciclată în rândul asociațiilor, și a obținut un premiu în valoare de 25.000 lei, oferit de Kaufland.

Președintele asociației, Costin Buturoaga, a spus că organizația a început colectarea la 1 ianuarie, fără să știe inițial de concurs, ci strângeau hârtia separat pentru că își doreau ca ea să ajungă la reciclare.

Banii câștigați pot fi folosiți pentru un proiect care să ajute și mediul, astfel că asociația îi va utiliza pentru a monta panouri fotovoltaice.

Cetățenii au văzut beneficiile. Făceam de principiu colectare separată în niște lădițe. Am avut niște episoade neplăcute în ultimii ani – în sensul că noi colectam, dar nu aveam unde să o ducem. Singurul centru unde se colecta hârtia era pe Andronache și acel centru s-a închis. Când am văzut Recicleta și acest program – am zis: <<Este pentru noi>>. Nu am știut de la bun început despre concurs, deci participarea a fost dezinteresată, interesul a fost doar pentru colectare”, a povestit el, subliniind că asociația va continua să colecteze și după terminarea concursului.

Ținând cont că banii primiți cadou trebuie folosiți pentru protecția mediului, Buturoagă a spus că asociația va monta panouri fotovoltaice cu ajutorul acestui premiu. „Am zis să îi investim în ceva cu adevărat pentru viitor, unde avem și criza actuală energetică, va fi oportun să mergem în această direcție”, a adăugat el.

Recicleta a început în urmă cu aprox. 13 ani și își propune să colecteze hârtie de la:

  • Asociațiile de proprietari;
  • Școli;
  • Companii.

Recicleta colectează materialele reciclabile ușoare nepericuloase. Programul a fost lansat ca o inițiativă de economie socială și verde în 2009 de asociația Viitor Plus, ca o nevoie de asigura un serviciu de transport ecologic și transparent bucureștenilor – angajați companii, locatari scări de bloc și elevi. În plus, acesta oferă locuri de muncă verzi persoanelor active care conduc cargo-tricicletele și mașina electrică.

Până acum, Recicleta a colectat un milion de kilograme de hârtie.

Citește și: Cum a ajuns Garda de Mediu să amendeze Asociația de Proprietari Răsărit de Soare. Instanța a menținut sancțiunea

Ministrul mediului confirmă existența situațiilor precum cea semnalată de ProblemeLocative în Asociația Răsărit de Soare


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *