Știri Proprietari

Primăria Capitalei dă asigurări bucureștenilor că livrarea agentului termic nu va fi afectată

Primăria Capitalei îi asigură pe bucureşteni că dificultăţile financiare cu care se confruntă nu vor afecta livrarea de agent termic în Bucureşti.

„Deşi ne confruntăm cu o perioadă financiară extrem de dificilă, Primăria Capitalei a făcut toate eforturile posibile pentru a achita cât mai mult din cheltuielile aferente serviciului de termoficare din Bucureşti. (…) Deşi se confruntă cu dificultăţi financiare, Primăria Capitalei îi asigură pe bucureşteni că acestea nu vor afecta livrarea agentului termic în Bucureşti”, susține Primăria, într-o informare către Agerpres.

Autoritatea locală adaugă faptul că în acest an dispune de un buget insuficient, având în vedere faptul că majoritatea cheltuielilor din ultimele luni au fost direcţionate în domeniul medical – pentru echiparea spitalelor, pentru aplicarea măsurilor de combatere şi prevenţie a răspândirii noului coronavirus, dar şi pentru programele de sprijin al populaţiei, pentru adaptarea la noile reguli de distanţare, în special în domeniile social, transport, educaţie.

„Totodată, reamintim că bugetul PMB, dependent de alocările de la bugetul de stat, a fost construit total inechitabil, după o formulă veche, stabilită în anul 2006: Primăria Capitalei primeşte sub 1% din PIB, deşi Bucureştiul contribuie cu aproximativ 25% la Produsul Intern Brut al României. În acest context, Primăria Capitalei reînnoieşte solicitările făcute încă de la începutul acestui an către Guvernul României – de acorda sprijin pentru activitatea de termoficare din Bucureşti, aşa cum a făcut şi în anii precedenţi”, precizează Primăria.

PMB menţionează că a solicitat în mod repetat acordarea din partea Guvernului a unui împrumut sau a unui ajutor de stat pentru susţinerea sectorului termoficare, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi. În anul 2019 au fost alocaţi în acest scop 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului şi 438 de milioane de lei sub formă de împrumut, susţine PMB.

ELCEN analizează toate opţiunile legale pentru recuperarea creanţelor pe care i le datorează Compania Municipală Termoenergetica, inclusiv formularea unei cereri pentru deschiderea procedurii de insolvenţă, potrivit unui comunicat de marţi al Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN. Astfel, ELCEN va solicita şi atragerea răspunderii conducerii companiei municipale.

„Intenţia ELCEN vine ca urmare a faptului că Primăria Municipiului Bucureşti nu a virat către Termoenergetica subvenţia aferentă perioadei decembrie 2019 – mai 2020, în valoare de 652,22 milioane de lei. Neplata subvenţiei a creat mari probleme financiare ELCEN”, se menţionează în comunicat.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *