Revista Presei

Revista presei: Scandal cu iz penal la o asociație din Bacău

De trei săptămâni, locatarii blocurilor care aparțin de Asociația de Proprietari nr. 35 trec prin calvarul zilnic de a nu avea apă la robinete. Și asta deși, mulți dintre proprietari au plătite la zi cheltuielile cu apa. Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a decis să debranșeze de la rețea anumite scări de bloc care țin de această asociație. Motivul debranșării sunt datoriile imense la consumul de apă, datând încă din timpul pandemiei. Oamenii, însă, sunt revoltați de decizie, reclamând o serie de bizarerii, potrivit Desteptarea.

„Aer proaspăt, pini ecologici, albăstrele, păsări rare, piste de biciclete şi posibilitatea de hiking” sunt atributele cu care un modern complex rezidenţial încearcă să îşi atragă clienţi. Şi multe din cele o sută de case construite în apropierea Pădurii Uricani, în cadrul complexului, chiar şi-au găsit cumpărători. Aceştia povestesc însă că de la alegerea locului pentru casă, până la mutarea în noile locuinţe, numai de armonie nu a fost vorba între cumpărători şi dezvoltatori. Iar exemplele pot continua. Cel puţin asta arată o documentare a Ziarului de Iaşi pe piaţa caselor

Impozitele locale datorate de companii pentru clădirile, terenurile și mașinile deținute trebuie plătite anual în două tranșe, așa cum prevede Codul fiscal. Dacă prima tranșă a fost în ultima zi a lunii martie, a doua este în ultima zi a lunii septembrie. Însă ce se va întâmpla din 2023? Cu toate că a stabilit reguli noi pentru impozitele locale, Guvernul pare să dea înapoi și acum sunt șanse să vedem o amânare a sistemului actualizat, arată Avocatnet.

Dominic Fritz este revoltat de o situație pe care a întâlnit-o în zona Elisabetin. Și anume, o clădire aflată în zona de protecție istorică a fost mutilată de către proprietar. Așadar, primarul Timișoarei a luat decizia de a face o plângere penală, pe motiv că au fost executate alte lucrări decât cele prevăzute în proiectul autorizat de Direcția de Urbanism și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, potrivit Expres de Banat.

Un grup de vecini ai unei pensiuni din comuna Giarmata, județul Timiș, acuză faptul că, de aproape doi ani, nu mai au liniște din cauza chefurilor zgomotoase care au loc în imobil, deseori în cursul nopții. Nici în pandemie petrecerile nu au încetat, participanții fiind amendați, în mod repetat, de polițiști. Anul trecut, locuitorii din zonă au intrat în panică după ce mașina unui participant la un astfel de chef, luptător de kickbox, a fost incendiată. Mai mult pe G4media

Dornic să își întregească veniturile, un bărbat din Cluj-Napoca a scos un apartament la închiriere. Totul bine și frumos, până când chiriașa i-a distrus apartamentul și a mai lăsat și datorii la întreținere. Liniștea unu clujean a fost distrusă de o femeie care i-a închiriat apartamentul. Credea că va avea de câștigat, dar până la urmă el a fost cel care a trebuit să scoată bani din buzunar, relatează Gândul


Mai mulți porci au fost lăsați de stăpâni liberi prin zona ANL din Florești, într-un dispreț total față de ceilalți locuitori. „Care și-a pierdut porci la Anl 8, vă rog să-i luați altfel îi prind și ascund la congelator”, a glumit un locuitor al comunei. Se pare că porcii sunt ai unor romi de pe strada Stejarului, care i-au lăsat liberi să pască buruieni, potrivit Știri de Cluj

Sistemul de termoficare din Bucureşti, aflat în colaps de ani întregi, îi face pe oameni să meargă mai des la sală! Pare greu de crezut, dar îşi fac abonamente doar pentru a putea face un duş fierbinte. Reţeaua a ieşit din revizia de vară şi a intrat direct în avarie. Peste 1200 de blocuri din Capitală nu au la această oră apă caldă, scrie Observator News.

Peste două mii de craioveni au cerut în această vară să se debranşeze de la sistemul de termoficare al oraşului. Numărul locatarilor care fug de încălzirea centralizată este în creştere de la un an la altul. Din acest sezon rece, craiovenii care stau la bloc vor plăti 463,51 lei/Gcal (exclusiv TVA), scris GDS.

Citește revista presei din domeniul problemelor locative și asociațiilor de proprietari săptămânal aici!


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *