Revista Presei

Revista presei: Capitala are nevoie de o lege care să permită consolidarea clădirilor cu risc

Capitala are nevoie de o nouă lege care „să le permită” primăriilor consolidarea clădirilor cu risc seismic, a afirmat, joi, edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a susţinut că actualul Cod administrativ este „o aiureală”.

Casă în flăcări după ce un locatar a dat foc la niște crengi în curte. Incendiul s-a produs sâmbătă după-amiază, la Câmpulung Moldovenesc. Sâmbătă, la ora 16:10, Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată direct de către Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, despre faptul că la aceeași dată în jurul orei 15:50 acoperișul unei locuințe situate în oraș se află în flăcări, potrivit informatiata.ro.   

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a alocat circa 370 milioane lei pentru persoanele fizice şi companiile care le-au oferit cazare şi masă refugiaţilor ucraineni în perioada aprilie – octombrie, relatează actualdecluj.ro.

Începând de anul viitor, proprietarii de locuințe vor fi nevoiți să depună contractele de închiriere pentru apartamentele închiriate la fisc, în condițiile unui impozit pe venituri majorat cu 67%, potrivit monitorulcj.ro

Legea oferă persoanei îndreptățite posibilitatea de a solicita intabularea dreptului de proprietate asupra unui imobil în Cartea Funciară, indiferent dacă este proprietar sau creditorul unei creanțe împotriva proprietarului imobilului. În cazul în care Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară dispune prin încheiere respingerea cererii de intabulare, persoana interesată poate introduce o cerere de reexaminare împotriva încheierii de respingere, potrivit curierulnational.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că pentru tronsoanele trei şi patru ale lucrărilor de supralărgire a străzii Prelungirea Ghencea va fi necesar un supliment de proiectare, din cauza faptului că proiectul iniţial a fost „extrem de deficitar”, a anunțar Nicușor Dan, citat de Agerpres.

O serie de probleme au fost descoperite la mai multe imobile de tipul monument istoric, după ce Direcția de Cultură a demarat o acțiune de control a clădirilor de patrimoniu din centrul istoric al Sibiului, relatează oradesibiu.ro.

Un bărbat din SUA a trăit într-un apartament secret în mijlocul unui centru comercial timp de 4 ani, până când a fost în cele din urmă prins. Michael Townsend a rămas fără locuință după ce a fost evacuat din vechiul său apartament de către proprietar, scrie descopera.ro.

Citește revista presei din domeniul problemelor locative și asociațiilor de proprietari săptămânal aici!


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *