Actualitate

Termenul limită pentru restructurarea obligațiilor fiscale este pe 30 septembrie

Datoriile asociațiilor de proprietari către ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reamintește că termenul limită de depunere a notificării pentru a beneficia de restructurarea obligațiilor fiscale restante este 30 septembrie 2020.

Se încadrează la această facilitate toți contribuabilii care înregistrează obligații bugetare restante  la data de 31.07.2020 și care doresc sä își restructureze aceste obligații bugetare potrivit prevederilor Cap.I din Ordonanță Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale, cu modificările și completările ulterioare, având însă sarcina să notifice organul fiscal competent cu privire la această intenție.

După acest termen, contribuabilii sunt decăzuți din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligațiilor fiscale, mai adaugă ANAF.

Contribuabilii, care depun notificări până la data de 30 septembrie 2020 și care își mențin intenția de a beneficia de restructurarea obligațiilor bugetare, pot depune cereri de restructurare a obligațiilor până la data de 31 decembrie 2020, data la care trebuie să se adreseze unui expert independent, în vederea întocmirii unui plan de restructurare și a testului creditorului privat prudent.

Citește și: Amnistia fiscală a fost aprobată: asociațiile de proprietari pot beneficia de facilități

Măsura vizează și asociațiile de proprietari, iar însituația în care mai există asociații cu datorii către bugetul de stat și au popriri pe cont, lipsind proprietarii de posibilitatea de a folosi mijloace alternative de plată și nu vor face demersurile necesare pentru achitarea debitului de bază și scutirea de penalități.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *