Actualitate

Timișoara va avea din nou apă caldă și căldură. Ce soluție a găsit Dominic Fritz

Dominic Fritz alături de Emil Șerpe director general Colterm și cu Bogdan Nanu, director adjunct

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat că a reușit să găsească o soluție pentru sistemul de termoficare al orașului, după ce E.ON a oprit marți furnizarea de gaz către Colterm, iar oamenii și instituțiile au rămas în frig și fără apă caldă.

„Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan”, a anunțat Fritz.

El a spus că, în seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu cărbune și un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte, dar spitalele vor avea căldură fără întrerupere.

„Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România”, a mai arătat edilul.

El a reiterat că urmează o perioadă grea pentru toți din cauza creșterii prețului la gaz și energie electrică. „Costuri însă vor fi, pentru toți, iar Timișoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluție națională care să sprijine și consumatorii cu centrale proprii și pe cei conectați la sistemele publice de termoficare. Devine din ce în ce mai clar că putem să depășim această criză prin solidaritate, dialog pe soluții comune și sinceritate față de cetățeni,” a arătat el.

25 de orașe din România sunt în situații disperate și au solicitat ajutor de la Guvern. Asociația Municipiilor din România a trimis un document către ministerul de Finanțe în care prezintă sumele de care au nevoie 25 de municipii, printre care Timișoara, Iași, Cluj, Constanța, pentru a acoperi factura la încălzire prin sistemul centralizat.

Citește și: Factura la energia termică în Timișoara se va mări de trei ori


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *