Administrativ

Taxa de habitat din sectorul 2 a fost desființată de instanță

Taxa de habitat

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că taxa de habitat impusă de vechea administrație a fost desființată de instanță.

„Pentru cetățenii sectorului 2 și pentru bunul simț este o victorie uriașă. Pentru primarul sectorului 2, din punct de vedere administrativ, urmează multe nopți nedormite. În numele cetățenilor sectorului 2 și al bunului simț, vreau să felicit colegii Andrei Panaitescu, Gabriel Waspusch, Marius Pellegrini, Diana Ene, Anda Badea, Antoneta și Ion Chiricuță – consilier local USR Sector 2 în mandatul 2016 – 2020 pentru participarea la această acțiune în contencios. Majoritatea lor covârșitoare sunt foști sau actuali consilieri locali”, a scris Mihaiu pe Facebook.

Primăria Sectorului 2 impusese locuitorilor săi că până la data de 23 aprilie 2019 să depună Declarația de impunere pentru stabilirea taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare.

În termen de 30 de zile de la apariția oricărei modificări privind numărul persoanelor dintr-o locuință, contribuabilii aveau obligația depunerii unei alte declarații la D.V.B.L Sector 2, prin aceleași mijloace, pentru recalcularea taxei. Pentru locuitorii de la blocuri, declarația se putea depune și la asociația de proprietari, cu acordul reprezentanților acestora.

Taxa de habitat fusese instituită de la data de 1 martie 2019, având destinație specială de salubrizare, fiecare cetățean urma a plăti 9.42 lei/ persoană/ lună.

Din 1 ianuarie 2020, taxa de habitat în sectorul 2 urma a fi 0 pentru toți cei care vor colecta selectiv 25% fracție uscată din cantitatea de gunoi produsă. Taxa de habitat se putea plăti în două rate, respectiv până la 30 iunie inclusiv și până la 30 noiembrie inclusiv sau se poate plăti fracționat, fără a depăși termenele menționate.

Existau și categorii care beneficiau de scutire de la plata taxei.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *