Actualitate

Nicușor Dan spune că va asigura stocuri pentru furnizarea apei calde și căldurii în București

Rețelele de termoficare

Nicușor Dan, noul primar ales al Bucureștiului, a declarat că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile apărute la furnizarea apei calde și căldurii pe timpul iernii, până când vor putea fi reabilitate conductele, din bani europeni, la primăvară.

UPDATE: Marți, Nicușor Dan s-a întâlnit cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiștii sistemului de termoficare al Capitalei. „Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă. E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții,” a spus primarul ales.

Într-o emisiune la B1TV, luni seara, el precizase că mandatul său va începe undeva în jur de 10 octombrie, iar iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, deci nu o să poată schimba conducte în perioada aceasta. „Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecție a avariilor. Sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal și durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, și una de intervenție rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond. Asta e ce pot să promit acum”, a spus Nicușor Dan.

Nici Vlad Voiculescu, ales în Consiliul General al Municipiului București și probabil viitorul viceprimar, nu a avut un răspuns pentru întrebarea când se vor rezolva problemele din sistemul de termoficare bucureștean. El a spus la Digi24 că administrația sa va lua măsuri pentru furnizarea apei calde și a căldurii după preluarea mandatelor.

Fostul primar general al Capitalei a acuzat că lipsa apei calde în București este cauzată de intrarea în revizie a CET București Sud, însă Electrocentrale București (ELCEN), prin Biroul de Comunicare și Relații Publice, contrazice afirmația.

Electrocentrale București (ELCEN) avertiza că bucureștenii s-ar putea confrunta cu probleme grave legate de încălzirea locuințelor în sezonul rece care va urma. Comunicatul ELCEN aduce acuzații Termonenegetica pentru stadiul avansat de degradare al rețelei de distribuție. Termoenergetica a ieșit și ea cu acuzații la adresa ELCEN, însă comunicatul acestora nu contrazice nicio clipă ideea că furnizarea de căldură pentru la iarnă este pusă în pericol.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *