Actualitate

Serviciu profesional de verificare a chiriașilor

Programul Noua Casa

În cadrul Salonului Imobiliar Bucureşti s-a lansat RentGuard, primul serviciu profesional de verificare a chiriașilor din ţara noastră. Este un instrument care le spune proprietarilor dacă un chiriaș este sau nu de încredere.

În multe ţări din Europa, inclusiv Spania, Elveţia şi Marea Britanie, înainte de a închiria o proprietare, agenţiile imobiliare sunt obligate să efectueze o verificare a chiriaşilor viitori, care în legislația din România nu este prevăzută.

Serviul realizează un profil de risc care stă la baza semnării contractului de închiriere.

Ca proprietari, cu toţii ne-am confruntat cu situaţii neplăcute ce au vizat chiriaşul, fie pentru că nu şi-a mai permis să plătească chiria lunară şi a renunţat la contract înainte de termen, fie a folosit spaţiul locativ în alte scopuri decât cele agreate şi a fost necesară evacuarea acestuia. Lista cu astfel de exemple poate continua. Din dorinţa de a reduce sau chiar evita astfel de riscuri, am creat RentGuard, primul serviciu de verificare şi profilare a chiriaşilor, ce vine în ajutorul proprietarilor, dar şi al agenţiilor imobiliare. Ne dorim să le fim alături încă din fazele pre-contractuale, ajutându-i să ia o decizie informată şi documentată în alegerea viitorului chiriaş. La nivel global, studiile ne arată că serviciile de profilare reduc cu până la 70% riscurile ce pot duce la neplăceri contractuale ulterioare„, precizează Eduard Ancuţa, directorul general şi fondatorul RentGuard.

Avantaje și pentru chiriaşi

De asemenea, ştim că pentru a finaliza un contract de închiriere este nevoie de implicarea şi responsabilizarea ambelor părţi. Chiriașii, la rândul lor, printr-un sistem de notare şi referinţiere, vor putea să-şi împărtăşească experienţele contractuale anteriorare.

O atenţie deosebită o acordăm însă şi chiriaşului, venind în ajutorul acestuia cu informaţii actuale din piaţa imobiliară şi oferindu-i suport în planificarea bugetului viitoarei chirii. Prin intermediul calculatorului ce îl punem la dispoziţie pe platforma noastră, acesta poate afla suma lunară recomandată pentru plata chiriei, reducând astfel riscul de a intra în imposibilitate de plată. De asemenea, la finalul contractului de închiriere, el poate oferi o recenzie proprietarului, astfel încât următorii chiriaşi să aibă o imagine despre cum va decurge relaţia cu viitorul proprietar„, explică Eduard Ancuţa, directorul general şi fondatorul RentGuard.

Cum funcţionează sistemul Rentguard?

1. Înregistrarea cererii de verificare

  • Creezi un cont gratuit şi trimiţi o invitaţie potenţialului chiriaş;
  • Ne furnizezi detaliile chiriaşului (numele, e-mail, numărul de telefon);
  • Ne furnizezi informaţii legate de proprietatea ce urmează a fi închiriată;
  • Chiriaşul este informat cu privire la iniţierea procedurii, prin e-mail şi mesaj text. El va primi o invitaţie de înregistrare şi de încărcare a documentelor şi informaţiilor solicitate.

2. Acceptul pentru verificare

Potenţialul chiriaş acceptă invitaţia, iar în urma acordului, acesta îşi va completa profilul, oferind următoarele informaţii:

Poza de profil şi act de identitate;

Documente ce vor dovedi sursa de venit din care este susţinută chiria lunară (adeverinţa salariată, extras bancar, dovadă beneficiar real);

Date de contact de la proprietarul precedent – acesta va primi o invitaţie pentru a lăsa o recenzie cu privire la chiriaş;

Daca potenţialul chiriaş este student sau nu lucrează, poate opta pentru a introduce datele unui Garant, iar verificarea se va face în numele acestuia.

3. Procesul de verificare

Specialiştii RentGuard vor procesa şi vor verifica informaţiile pe care potentialul chiriaş le-a furnizat. La finalul analizei, acesta va primi un scor personalizat, care poate varia de la 0 (slab) la 500 (excelent).

4. Livrarea raportului

După aceea, primeşti raportul RentGuard şi toate informaţiile necesare, în baza căruia proprietarul poate lua o decizie documentată şi eficientă.

Procesul de verificare a potenţialului chiriaş durează în medie două-trei zile lucrătoare. Timpul de livrare a raportului depinde în mod direct de disponibilitatea chiriaşului de a ne oferi informaţiile şi documentele solicitate. În cazul firmelor, sunt analizate datele financiare, fiscale sau juridice ale firmelor, folosind informaţii din peste 15 surse oficiale, care sunt actualizate în timp real.

În cadrul Salonulului Imobiliar Bucureşti, RentGuard a lansat şi o ofertă specială. Prima verificare efectuată este gratuită.

Citește și: Închirierea apartamentelor în regim hotelier va fi reglementată de Guvern


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *