Actualitate

Asociațiile din S6 vor primi vouchere pentru revitalizarea curții blocului

Asociațiile de proprietari din sectorul 6 vor primi vouchere pentru revitalizarea curții blocului

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat că asociațiile de proprietari de pe raza sectorului 6 se pot înscrie, începând de luni, în programul pentru revitalizarea curții blocului.

Potrivit edilui, asociațiile care se vor înscrie în program vor beneficia de:

► Amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schițe/proiect individual realizat de către peisagiști;

► Un voucher de maxim 2.500 lei pe an (în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului) pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde și un furtun lung;

► Arbori, arbuști, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreținere spații verzi aferente blocurilor de locuinţe);

► Unelte: Maşina de tuns iarba (voucher), 2 lopeţi, 1 cazma, 3 greble, 10 perechi de mănuşi, 2 foarfece pentru toaletare gard viu, 2 maturi stradale, saci de plastic;

► Mobilier urban, la cerere: bănci, mese, coșuri pentru gunoi

Asociațiile de proprietari vor beneficia de Ghid de informare şi întreținere al amplasamentului, consultanță punctuală, la cerere la un număr de telefon permanent și de un program de formare de cca. 4 ore, a mai spus primarul.

În schimb, asociațiile de proprietari vor trebui să își asume (printr-un proces verbal de predare-primire) întreținerea grădinii blocului timp de patru ani. Pe scurt, trebuie să taie iarba, să strângă materialul vegetal rezultat și să sune la ADP să vină să îl ia, să ude gazonul și copacii și mai ales gardul viu și să mențină curățenia.

Altfel, asociația va trebui să returneze banii investiți. Costul pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni medii este între 35.000 și 40.000 de lei.

Înscrierea se va face on-line (e-mail/aplicație anunțăm din timp) iar cererile vor fi soluționate în funcție de următoarele criterii:  

– blocul nu urmează să fie reabilitat în următorii 3 ani (eliminatoriu);

– acordul asociației de proprietari (tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50+1 din totalul apartamentelor) (eliminatoriu);

– ordinea înscrierii;

– se renunţă la gardul metalic dacă peisagistul consideră oportună înlocuirea acestuia cu gard viu sau alte elemente separatorii.

Asociațiile interesate se pot înscrie aici: https://www.primarie6.ro/revitalizare-spatii-verzi/

Citește și: Inițiativă: Scăderi de taxe și impozite pentru cetățenii care investesc în „clădirile verzi”


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *