Actualitate

VIDEO Începe reabilitarea a 210 km din sistemul de termoficare

Nicuşor Dan s-a întâlnit cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Creţu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat marți un contract de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea de termoficare, însemnând 23% din această rețea.

Prin noul contract, de 1,6 miliarde de lei, edilul a promis trei mari îmbunătățiri: a calității căldurii și apei calde, reducerea pierderilor și reducerea poluării atmosferice. Din totalul de 1,6 miliarde de lei, 1,3 miliarde lei reprezintă finanțare nerambursabilă asigurată prin Ministerul Fondurilor Europene.

„Este doar începutul acestei colaborări, va fi urmată de proiecte comune în toate domeniile importante de activitate ale Primăriei Capitalei: în domeniul mediului, al mobilității urbane, sănătății, energiei termice, vor urma proiecte extrem de importante”, a anunțat premierul Ludovic Orban, present la eveniment. Conform acestuia, săptămâna viitoare va exista o întâlnire la Ministerul Economiei unde se vor discuta planurile de investiții legate de ELCEN.

După semnare, fostul primar Gabriela Firea a anunțat, la Antena3, că va face plângere penală împotriva premierului României și a ministrului Fondurilor Europene, pentru că ar fi amânat semnarea contractului de finanțare din bani europeni a conductei de termoficare din București. Ea susține că a lucrat cu echipa sa, iar contractul era pregătit de un an de zile.

„De când a venit acest guvern ni s-a spus că nu putem să semnăm, de aproape un an de zile, pentru că nu avem toate acordurile în scris ale proprietarilor sub ale căror terenuri tranzitează rețeaua de termoficare. Aveam în jur de 30% din acele acorduri. Nici în această clipă nu există acele acorduri, dar ce să vezi, fix în campanie electorală, ca domnul Orban cu ministrul fondurilor și cu noul primar să se împăuneze în fața populației, și în fața bucureștenilor, au confiscat întreaga muncă a echipei mele, dar ăsta este un furt”, a mai transmis Firea.

Citește mai mult pe acest subiect:

Finanțarea sistemului de termoficare din București, parafată marți

Bani europeni pentru sistemul de termoficare

Firea susține că va modifica legea termoficării

Bucureștenii riscă să rămână fără căldură în sezonul rece

Datoriile Termoenergetica către Elcen se apropie de 90 de milioane de euro


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *