Administrativ

Compania de apă RAJA Constanța așteaptă un nou director

Avarie complexă în Sectorul 4

Un nou director general va trebui numit în următoarea perioadă la RAJA Constanța, după ce preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat (PSD), Felix Stroe, şi-a înaintat demisia din această funcție.

Gestul a fost făcut după ce noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean, Mihai Lupu (PNL), i-a cerut public să se retragă. Companiei publice de apă din Constanța se află în subordinea Consiliului Judeţean, care deţine pachetul majoritar de acţiuni în societate. SC RAJA SA Constanţa este cel mai mare operator public de apă şi canalizare din România.

Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a câştigat alegerile locale, cu peste 100.000 de voturi, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Potrivit datelor de pe site-ul AEP, Mihai Lupu a avut un avans de peste 33.000 de voturi faţă de următorul clasat, candidatul PSD – Felix Stroe, el obţinând 101.608 voturi faţă de doar 68.596, cu cât a fost creditat social-democratul şi doar 36.731 de voturi cât a avut Remus Negoi – reprezentantul USR-PLUS.

La alegerile pentru consilierii judeţeni, PNL s-a clasat tot pe primul loc, cu 97.079 de voturi, urmat de PSD – 61.904 voturi şi de USR-PLUS cu 34.810 voturi.

RAJA Constanța nu majorează tarifele

Pe de altă parte, RAJA a ținut să facă precizări cu privire la posibila majorare a prețurilor la apă și canalizare în Constanța.

Ca urmare a unor postări și comentarii în mediul on-line referitoare la majorarea, începând cu data de 1 octombrie 2020, cu 50% a prețurilor/tarifelor pentru serviciile de furnizare a apei potabile și de canalizare, practicate de RAJA S.A., precum și intenția și dorința unor aleși locali de a iniția referundum pentru reducerea prețului la apă, RAJA susține că nu va majora tarifele începând cu data de 01 octombrie și nici până la finalul anului curent.

Ultima creștere a tarifelor a fost realizată în luna ianuarie 2019. Prin urmare, în aproape doi ani, RAJA S.A. nu a aplicat măriri de tarife și nici măcar ajustări cu indicele de inflație, deși în ultima perioadă costurile curente cu energia electrică, combustibilii și alte materiale necesare întreținerii și amortizării instalațiilor au crescut considerabil, mai susține compania.

Citește și: Bucureștenii riscă să rămână fără căldură în sezonul rece


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *