Actualitate

Primăria S4 demolează sute de balcoane ilegale

Aleea Nehoiu, captura Google

Primăria Sectorului 4 al Municipiului București anunță că va începe un proiect de reconfigurare și de regenerare urbană a mai multor zone publice pe care le administrează, vizând desființarea a sute de balcoane ilegale și nesigure, construite pe fațadele unor blocuri de locuit.

Ulterior desființării, balcoanele vor fi înlocuite cu contrucții noi, modulare, autorizate conform legii și, foarte important, avizate de Inspectoratul pentu Situații de Urgență (ISU), susține Primăria.

Primele două zone ale sectorului în care proiectul va fi implementat sunt cele delimitate de străzile Drumul Crețeștilor și Aleea Nehoiu, pe de-o parte și strada Coștila, de cealaltă parte. Balcoanele construite în afara consolei blocurilor din această zonă nu sunt doar nesigure și pot reprezenta oricând un pericol real, ci sunt și inestetice pentru oricine tranzitează zona, potrivit autorității locale.

În paralel cu montarea noilor construcții, imobilele asupra cărora se intervine vor fi și reabilitate termic, lucru ce se va traduce, în mod automat, atât în economii importante pentru oameni, cât și într-un grad ridicat de confort și siguranță pentru toți locuitorii.

„Spunem <adio> acestui gen de improvizații în sectorul 4. Sunt extrem de nesigure pentru cei care locuiesc în zonă, dar și inestetice pentru oricine trece pe acele străzi, așa că aceste construcții vor fi dezafectate. Nu lăsăm însă pe nimeni în urmă! În zone precum Aleea Nehoiu sau strada Coștila există familii cu câte 4-5 membri, cu venituri reduse, care-și duc traiul în case nu mai mari de 20 de metri pătrați, aici incluzând și baia, și bucătăria.  Cred că înțelegem cu toții nevoia lor de a-și extinde spațiul de locuit, dar acest mod nu este nici legal și nici sigur. De aceea, am găsit soluții pentru a înlocui aceste balcoane improvizate cu construcții avizate de arhitecți și care le vor oferi oamenilor atât plusul de spațiu atât de necesar dar care vor schimba și aspectul inestetic al cartierului”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4, potrivit unui comunicat.

Citește și: VIDEO Un balcon al unui imobil din Vaslui s-a prăbușit


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *