Actualitate

Primăria Sectorului 1 va construi platforme moderne de colectare a deșeurilor

Armand amenință că va rezilia contractul cu Romprest

Primăria Sectorului 1 va construi 2.000 de puncte de colectare separată a deşeurilor, fiecărei asociaţii de proprietari fiindu-i arondată câte o platformă care va conţine patru recipiente de colectare a deșeurilor de 1,1 metri cubi.

Principalele avantaje ale folosirii platformelor vor fi: eliminarea mirosului neplăcut degajat de gunoaie, creşterea gradului de curăţenie, dispariţia rozătoarelor şi gândacilor din proximitatea deşeurilor, modernizarea spaţiului din apropierea locuinţei, a anunțat primarul Clotilde Armand.

Potrivit sursei citate, există două tipuri de platforme care vor fi construite în Sectorul 1, ambele cu aceleaşi caracteristici tehnice funcţionale (patru containere de colectare, sistem smart, amprentă la sol de maxim 17 mp etc): platforme de suprafaţă (supraterane), platformele îngropate (subterane).

Alegerea unui tip sau a celuilalt se va face în funcţie de caracteristicile terenului pe care va fi amplasat: existenţa unor reţele de utilităţi publice subterane, depărtarea amplasamentului faţă de bloc. Imediat ce vom termina construcţia platformei, aceasta va fi pusă la dispoziţia asociaţiei şi se vor distribui cartele de acces”, se arată în postare.

Locatarii vor depozita deşeurile menajere la platforma arondată astfel: Biodegradabil, Menajer, Ambalaje, Sticlă.

Accesul la fiecare dintre cele patru coşuri de colectare se va face numai pe baza unei cartele electronice individuale.

Accesul la platformă va fi restricţionat locatarilor din alte zone; veţi putea depozita deşeurile doar la platforma la care sunteţi arondat. Senzorii şi celelalte echipamente de monitorizare vor detecta dacă tipurile de deşeuri sunt sau nu amestecate între ele’‘, mai precizează primarul.

În urmă cu două săptămâni, primarul Clotilde Armand a propus Consiliului Local al Sectorului 1 să adopte, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a cotei de contribuţie ce revine asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică şi recuperarea acestor sume din fondul de reparaţii sau printr-o taxă.

Se aprobă finanţarea din bugetul local a cheltuielilor aferente cotei de contribuţie ce revine proprietarilor/asociaţiei de proprietari în cuantum de 10% din valoarea lucrărilor de intervenţie executate pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe cofinanţate prin Programul multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe la nivelul Sectorului 1„, prevede proiectul de hotărâre.

Sumele se vor recupera din fondul de reparaţii sau printr-o taxă de reabilitare termică.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *