Actualitate

Prețul gigacaloriei se dublează în București

Nicușor Dan despre prețul gigacaloriei: Nu putem obliga cetățenii să plătească pierderile din rețea

Consiliul General al Municipiului București a votat ca prețul gigacaloriei pentru consumatorii casnici racordați la sistemul centralizat de termoficare să se dubleze de luna viitoare.

Astfel, noul preț care va fi plătit de bucureșteni este 330 de lei + TVA și va intra în vigoare pe 1 aprilie.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a arătat că USR, PNL și PMP și-au asumat, prin consilierii generali, această majorare impopulară, și le-a mulțumit că „au făcut ce trebuie, fiindcă Primăria Generală nu mai putea susține singură creșterea puternică a costurilor cu termoficarea”.

Edilul a dat asigurări că PMB va continua, însă, să subvenționeze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca prețul plătit de bucureșteni să nu fie excesiv.

„Reamintesc că prețul gigacaloriei plătit de bucureșteni n-a mai fost mărit din anul 2011 și precizez că noul preț e comparabil cu prețurile din alte mari orașe. De exemplu, la Timișoara se plătește 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei pe gigacalorie, iar la Constanța 450 de lei pe gigacalorie. Aceste prețuri există din ianuarie / februarie, deci locuitorii acestor orașe au plătit sau plătesc facturi majorate și pentru lunile de iarnă. În Capitală, creșterea prețului la gigacalorie se va simți deocamdată mai puțin, pentru că am intrat în primăvară și în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii. Rog bucureștenii să înțeleagă situația și îi asigur că n-am fi mărit acest preț dacă n-am fi fost obligați de realitățile economice”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Asociația Energia Inteligentă: 10 milioane de români se află în sărăcie energetică


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *