Actualitate

PMB se pregătește să reabiliteze încă 11 km de rețea primară de termoficare

Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat luni că a semnat acordul pentru modernizarea altor 11 kilometri de rețea primară de termoficare a Termoenergetica.

Lucrările vor începe în luna ianuarie şi vor fi realizate de Compania Energetica. Segmentul care urmează să fie modernizat este aferent magistralei Grozăveşti şi face parte din cei 40 de kilometri de reţea de termoficare scoşi la licitaţie în 2021. Sunt conştient că problema termoficării este una vitală şi îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situaţie generată de indolenţa precedentelor administraţii„, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

La începutul anului trecut, Nicușor Dan anunța că cinci tronsoane cu o lungime totală de 53 de km din reţeaua de termoficare vor fi reabilitate în în 2021, valoarea lucrărilor fiind de 300 de milioane de lei, de la bugetul local.

În august, Primăria Capitalei spunea că, prin Compania Municipală Termoenergetica, operatorul rețelei de termoficare, a modernizat de la începutul anului și până la acel moment doar puțin peste 7 kilometri de rețea primară și aproximativ 23 de kilometri de rețea secundară, potrivit unui răspuns transmis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

Citește și: Proiect: Primăriile se vor putea împrumuta de la Trezoreria Statului pentru plata termoficării


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *