Actualitate

Consumatorii casnici de energie electrică mai au trei luni să încheie contracte pe piața liberă

Consumatorii mai au trei luni să încheie contracte pe piața liberă de energie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) prelungeşte până la 31 martie 2021 perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare pe piața liberă de energie, a declarat, luni, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele instituţiei.

„Este vorba despre perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială cu furnizorul lor, care se prelungeşte până la 31 martie, urmând ca acel preţ din oferta concurenţială să se aplice cu data de 1 ianuarie. Până acum, acest termen era 1 februarie, iar propunerea este de a prelungi cu încă două luni pentru a da timp atât consumatorilor să ia această decizie, cât şi furnizorilor, pentru că, dacă au într-o lună un volum foarte mare de consumatori de gestionat, practic nu vor putea procesa un număr atât de mare de solicitări. Planul este ca pe 15 ianuarie să aprobăm această propunere în Comitetul de reglementare”, a spus Bege, într-o declarație pentru Agerpres.

El a precizat că a avut discuţii cu furnizorii, iar aceştia au fost de acord cu această propunere.

Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2021, iar începând cu această dată, consumatorii care erau până acum în regim reglementat ar plăti prețuri mai mari cu 13-26%, dacă păstrează actualul contract.

Pentru București, consumatorii de energie au la dispoziţie pe piaţa concurenţială 32 de oferte cu preţuri mai mici decât dacă ar rămâne cu vechile contracte.

Citește și: Enel vrea să crească semnificativ investițiile în România, în special în energie regenerabilă

Ghid pentru schimbarea furnizorului de energie electrică


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *