Administrativ

Peste 341.000 euro pentru reabilitarea termică a unui bloc din Galați

Un bloc din Galați urmează a fi reabilitat astfel încât performanța sa energetică să se îmbunătățească considerabil. Primăria anunță reabilitarea termică a unui bloc din Galați astfel încât eficiența sa energetică să crească.

Obiectivul specific al proiectului constă în creșterea performanței energetice a blocului de locuințe M, situat în str. Albatros nr. 1 din Municipiul Galați, cu efecte favorabile asupra calității vieții locuitorilor, prin scăderea sub 90kWh/m2an a consumului specific de energie pentru încălzire, anunță Primăria Galați.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.747.753,07 lei (aprox. 569.000 euro), din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 1.648.366,24 lei (peste 341.000 euro), fiind inclus în Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.

Contractul de finanțare a fost semnat între autoritățile locale, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de autoritate de management, și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar, contractul de finanțare nr. 5433 din 18.05.2020.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În ianuarie, consilierii locali gălăţeni, întruniţi în şedinţă extraordinară, au aprobat două proiecte care vizează creşterea reabilitarea termică și performanţei energetice pentru blocurile E7, E8, C21, C22, din str. Regiment 11 Siret, precum şi pentru blocul de locuinţe M, din str. Albatros, cu fonduri europene.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a emis, până în prezent, 35 de avize pentru proiecte depuse pentru Programul de Termoficare, cu o valoare totală a investiţiilor de peste 194,2 milioane de lei. Deocamdată, Municipiul Galați nu se află pe lista orașelor care vor primi bani în acest an.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *