Administrativ

Firea susține că va modifica legea termoficării

Firea susține că va modifica legea termoficării

Prim-vicepreşedintele PSD și fost primar al Capitalei, Gabriela Firea, promite modificări la legea termoficării. Ea susţine că printre primele iniţiative legislative pe care le va avea în după ce ajunge în Parlament va fi aceea de modificare a intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

„Voi depune imediat după depunerea jurământului un proiect de lege de amendare a Legii termoficării, astfel încât toamna să se poată furniza căldură mai devreme în apartamente şi instituţiile racordate, faţă de cât prevede acum cadrul legislativ. Un prim pas în această direcţie l-am făcut ca primar general, în 2018, când, la solicitarea noastră, a fost modificată Hotărârea de Guvern 117/1994. Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinţă: media pe 3 zile între orele 20,00 şi 6,00, pentru care se aşteptau 10 grade prin lege,” a spus Firea.

Ea a adăugat că va face acest demers la cererea cetățeniloc care îi semnalează că este frig în case din cauza acestor restricţii legale. Ea vrea să propună micşorarea şi mai mult a acestui interval, cu încă 3 ore, adică de la 22,00 la 5 dimineaţa. „Astfel încât în momentul în care se resimte deja rece în apartamente şi birourile racordate la sistemul centralizat să se poată furniza agentul termic”, a scris Firea, joi, pe Facebook.

Ea adăugat că acest lucru se poate realiza prin lege votată în Parlament sau printr-o hotărâre a Guvernului.

„Propun, de asemenea, ca persoanele şi familiile care cer amânarea livrării agentului termic, din cauza problemelor financiare, să fie sprijinite, astfel încât să nu se îmbolnăvească stând în frig, în propria casa”, mai susţine fostul primar.

Cum a ajuns Termoenergetica, companie înființată de Firea, să aibă datorii uriașe față de ELCEN află de aici: Primarul Capitalei și ELCEN se acuză reciproc pentru lipsa apei calde în București

Datoriile Termoenergetica către Elcen se apropie de 90 de milioane de euro

Iată ce promite primarul ales: Nicușor Dan spune că va asigura stocuri pentru furnizarea apei calde și căldurii în București


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *