Administrativ

Ministrul mediului confirmă existența situațiilor precum cea semnalată de ProblemeLocative în Asociația Răsărit de Soare

contracte pentru ridicarea gunoiului

Ministrul mediului, Tánczos Barna, a confirmat că sunt primării foarte bine situate din punct de vedere financiar, care plătesc tariful de colectare a deşeurilor în locul cetăţeanului şi care nu folosesc banii respectivi pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deşeurilor. Tanczos a numit în mod expres sectorul 1, însă o astfel de situație a fost semnalată de ProblemeLocative în sectorul 3, în urmă cu două săptămâni.

Sunt comunităţi şi sunt primării unde, de frica voturilor pierdute, nu se aplică legea. Şi vă pot da exemple unde primăriile extrem de bine situate din punct de vedere financiar plătesc taxa sau tariful de colectare a deşeurilor în locul cetăţeanului în loc să folosească banii respectivi pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deşeurilor. Sectorul 1, de exemplu”, a declarat ministrul Mediului, într-o conferinţă de presă.  El a precizat că fără o infrastructură adecvată, nicio primărie nu va putea gestiona cum trebuie problema deşeurilor. 

De decenii întregi nu există dezvoltare de infrastructură de gestionare a deşeurilor, în schimb există sume imense cheltuite pentru fiecare cetăţean din sector, cei 50 de lei, 60 de lei, 70 de lei tariful de gestionare a bunurilor. Sate situate mult mai rău financiar impun cetăţeanului să plătească lună de lună acea taxă sau acel tarif. Cei care sunt situate mult mai bine din punct de vedere financiar, ar trebui să folosească zecile de milioane de lei pentru a construi infrastructură. Fără infrastructură în niciun UAT nu se va putea gestiona deşeu cum trebuie”, a afirmat Tánczos Barna.

O situație de acest fel a fost semnalată de ProblemeLocative în Asociația Răsărit de Soare din Sectorul 3. În acel caz, Primăria refuza să aplice tariful de salubrizare prevăzut în contract, dacă Asociația nu colectează separat. Puși în față faptului împlinit că Asociația nu colecta separat, Primăria a ezitat să aplice tariful. În final, aceasta a fost amendată de Garda de Mediu.
Situația pe larg aici: Cum a ajuns Garda de Mediu să amendeze Asociația de Proprietari Răsărit de Soare. Instanța a menținut sancțiunea


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *