Administrativ

Infrastructura de apă se dezvoltă în șase județe

Comisia Europeană a aprobat proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în şase judeţe din aria de operare a RAJA, anunță Ministerul Fondurilor Europene.

„Proiectul, cu o valoare de peste 466 milioane euro, este cel mai mare din sectorul de apă/apă uzată, finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare”, se arată într-un comunicat.

Datorită implementării acestui proiect va fi îmbunătăţită infrastructura de apă şi canalizare în 91 de localităţi din 6 judeţe din aria de operare a RAJA SA (Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Braşov). De asemenea, proiectul va contribui la îndeplinirea obligaţiilor de conformare impuse de directivele europene privind sectorul de apă şi apă uzată.

„Concret, de investiţiile în reţeaua cu apă vor beneficia 305.200 persoane, iar de cele în reţeaua de canalizare – 125.696 locuitori”, au precizat reprezentanţii ministerului.

Potrivit sursei citate, acelaşi beneficiar, RAJA SA, are în implementare un alt proiect de 47 milioane de euro, prin care sunt prevăzute investiţii în infrastructura de apă/ apă uzată din municipiul Oneşti.

Citește și:

Primăria demarează regenerarea urbană în cartierele din Oradea

Nicușor Dan despre prețul gigacaloriei: Nu putem obliga cetățenii să plătească pierderile din rețea VIDEO

Compania de apă RAJA Constanța așteaptă un nou director


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *