Administrativ

Proiect pentru încălzire cu apă geotermală la Oradea

Încălzire cu apă geotermală la Oradea

Primăria anunță demararea unui proiect de încălzire cu apă geotermală la Oradea. Astfel, locatarii din cartierul Nufărul I vor beneficia de proiectul de valorificare a energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt cei aproximativ 13.625 locuitori ai cartierului Nufărul I, respectiv 6.217 apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier.

Anunțul de participare privind achiziția proiectării și execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții a fost publicat în data de 3 august pe SEAP și are nr. CN1023275 din 03.08.2020.

Data limită de depunere a ofertelor în SEAP este 07.09.2020, ora 15:00, iar informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro – anunț de participare nr. CN1023275 din 03.08.2020.

Valoarea totală estimată este de 65.228.891,60 lei fără TVA, iar durata contractului este de 60 luni.

Scopul proiectului este creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum precum şi realizarea de noi capacităţi de producţie a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermală  provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Elementul de noutate din SF este dat de utilizarea pompelor de căldură, care permit recuperarea unei călduri suplimentare din apa geotermală.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *