Actualitate

Finanțarea sistemului de termoficare din București, parafată marți

Nicușor Dan și premierul Orban

Finanțarea sistemului de termoficare din București va fi stabilită prin contract. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, vor semna marți acordul de finanțare pentru reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului București.

Premierul Ludovic Orban va fi prezent la evenimentul va avea loc la ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului București.

Nicușor Dan a discutat săptămâna trecută și cu reprezentanți ai Comisiei Europene privind sistemul de termoficare din București.
„Suntem în faza de discuții legate de procedurile de finanțare europene, despre stadiul documentațiilor depuse și investițiile necesare pentru modernizarea întregii rețele din oraș. Bucureștiul are nevoie de soluții pentru termoficare, sunt convins că le vom găsi, că va exista un consens și vom avea sprijin atât pe plan guvernamental, cât și pe plan european”, a scris Nicușor Dan pe pagina lui de Facebook.

Între timp, Bucureștiul se confruntă cu probleme grave atât în ceea ce privește furnizarea de apă caldă, cât și de căldură. Primarul general a anunțat deja că pregătește un managament de avarie pentru Termoenergetica și că se așteaptă la 10-15 avarii pe zi în această iarnă.

„O să fie sute de avarii, nu putem să le evităm. Totul este să intervenim cât mai repede pe ele şi să le spunem celor afectaţi cât timp durează”, a adăugat Nicuşor Dan.


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *