Administrativ

Enel vrea să crească semnificativ investițiile în România, în special în energie regenerabilă

energie regenerabilă

Italienii de la Enel se pregătesc să crească semnificativ investiţiile în România în următoarea perioadă, în special în energie regenerabilă, a anunţat directorul financiar al companiei, Alberto de Paoli.

„Suntem aproape de o creştere mare, mare a investiţiilor în România în toate afacerile, în principal în regenerabile, unde vom reîncepe dezvoltarea, dar şi în reţele”, a spus Paoli, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Francesco Starace, CEO al grupului, a arătat că investitorii străini pot investi în România şi că această țară poate beneficia foarte mult de pe urma politicii verzi a Uniunii Europene.

„Romania este o ţară minunată pentru a fi prezenţi aici, sunt multe oportunităţi de investiţii pe viitor, există un mare potenţial de creştere pentru energia regenerabilă, ceea ce este în linie cu trendul european pe care Comisia Europeană încearcă să îl impună. Credem că România ar trebui să beneficieze foarte mult de Green Deal şi se află pe o traiectorie bună în acest sens”, a spus Starace.

El a subliniat, de asemenea, că Enel va continua investiţiile în energie regenerabilă în România. „Vom continua, cu siguranţă, investiţiile în sectorul energiei regenerabile în România. Vom continua transformarea reţelelor în unele digitale şi vedem potenţial pentru creşterea serviciilor de retail şi clienţi de business în România. În România există un număr important de clienţi, foarte activi, care credem că vor avea de beneficiat în urma prezenţei noastre în România”, a mai spus şeful companiei de utilităţi.

Pe de altă parte, Enel a anunţat investiţii totale de 190 de miliarde de euro până în 2030, îndreptate în special către procesul de decarbonizare şi electrificare a consumului, potrivit unui comunicat al companiei.

În România, Enel are 3 milioane de clienţi.

Citește și: Ghid pentru schimbarea furnizorului de energie electrică


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *