Actualitate

INS: 600 de mii de locuințe secundare din România nu sunt ocupate

Președintele Institutului Național de Statistică (INS), Tudorel Andrei, a prezentat câteva date rezultate din recensământul general al populației și a arătat că 600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate de nimeni.

”600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a spus Tudorel Andrei.

El a adăugat că „aproximativ 19 milioane e populația aflată pe teritoriul României”, într-o emisiune la Realitatea TV. La precedentul recensământ, cel din 2011, populatia stabilă a României era de 20,12 milioane, potrivit INS.

Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii și pe piața muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a spus Tudorel Andrei.

În afara țării sunt circa 4 milioane de români, a spus oficialul, citând un raport ONU.

Am observat o tendință: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe”, a spus Tudorel Andrei.

El a mai spus că 95% din populația estimată a țării a completat chestionarele de recensământ. „Mai puțin de 5% nu au oferit informațiile. Aproape 47% din populație a completat chestionarele online, noi aveam 35% ca țintă”, a adăugat Tudorel Andrei.

Oficialul român a mai spus că 46% din populație trăiește în mediul rural.

Citește și: Legea privind reducerea riscului seismic al clădirilor, promulgată


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *