Administrativ

PMB a depus proiecte de 50 mil. euro din PNRR pentru renovarea unor clădiri

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Primăria Capitalei a depus, în prima zi de funcţionare a PNRR, proiecte în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro pentru renovarea unor clădiri rezidenţiale multifamiliale, dar şi pentru clădiri publice, monument istoric.

În prima zi în care a început să funcţioneze Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Primăria Capitalei a depus, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, proiecte pentru a obţine finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro. Dorim să renovăm 13 blocuri, unele dintre ele monumente istorice, precum şi clădiri publice, emblematice pentru Bucureşti, cum ar fi Casa Gheorghe Tattarescu din str. Domniţa Anastasia nr. 7, Pinacoteca din str. Lipscani nr. 18-20 şi Blocul Rosenthal din Calea Victoriei nr. 22-24„, a declarat Nicuşor Dan, citat într-un comunicat de presă al PMB.

Edilul Capitalei mulţumeşte asociaţiilor de proprietari care au înţeles importanţa obţinerii fondurilor nerambursabile din programul „Renovarea integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale” din PNRR şi au completat documentele necesare pentru renovarea unor clădiri.

”Faptul că autoritățile publice au avut un număr record de proiecte, gata de a fi încărcate pe pagina ministerului, arată că reglementările au fost simple și clare, bine comunicate beneficiarilor înainte de lansarea apelurilor de proiecte” – a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, după ce, în prima zi a lansării apelurilor de proiecte, aproape jumătate din bugetul total de 2,8 miliarde de euro din PNRR pentru renovări de clădiri a fost accesat.

Ministerul Dezvoltării a primit, în prima zi a lansării apelurilor de proiecte, 634 de cereri de finanțare, în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranței seismice și la incendiu a clădirilor multietajate rezidențiale și publice.

Pentru eficientizarea energetică moderată a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, autoritățile locale mai pot depune cereri de finanțare până la data de 30 mai, sau până la epuizarea bugetului rămas în acest moment – a conchis ministrul.

Citește și: Locatarii din blocul fără branșament fac presiuni asupra primarului să semneze un certificat de urbanism ilegal, deși tot ei se pun în pericol


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *