Întrebări de la cititori

Asociațiile de proprietari depun declarații privind beneficiarii reali?

declarații privind beneficiarii reali,

O întrebare de la cititoarele ProblemeLocative.ro a vizat depunerea de declarații privind beneficiarii reali, în baza Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Termenul de depunere pentru aceste declarații a fost prorogat pentru firme prin ordonanță de urgență a guvernului, însă nu și pentru asociații și fundații. În cazul acestora, termenul este de 14 august 2020, ținând cont că 15 august e zi nelucrătoare.

Răspunsul primit de la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) la întrebarea ProblemeLocative.ro:

”NU, asociațiile de proprietari înființate în baza legilor 230/2007 și 196/2018 nu trebuie să depună declarații privind beneficiarii reali. Totuși, depunerea acestor declarații este obligatorie pentu toate asociațiile și fundațiile înființate în baza Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005”.

Îmi poți adresa o întrebare la ioana.oancea@problemelocative.ro, pe Facebook sau în comentarii. Mă interesez pentru tine la instituțiile statului și la experți în domeniu, în măsura timpului disponibil.

Citește și:

Sfatul expertului: Ce se poate face atunci când nimeni nu dorește funcția de președinte al asociației de proprietari


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *