Actualitate

Virgil Popescu: Nu vor fi probleme cu energia electrică și gazele naturale în zilele geroase

Virgil Popescu: Nu vor fi probleme cu energia electrică și gazele naturale în zilele geroase

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că nu vor fi probleme cu energia electrică furnizată populației, în perioadă geroasă, precizând că rezervele de gaze naturale din depozite sunt în limite normale.

„Ne aşteptam la acest val de frig. Am luat toate măsurile care se impun. Nu avem probleme cu aprovizionarea cu energie electrică, rezervele de gaze naturale în depozite sunt în limite normale, nu sunt probleme în aprovizionare, evident bucureştenii au o problemă cu energie termică, problemă datorată în principal reţelei de termoficare a Bucureştiului. (…) Nu vom avea probleme de aprovizionare, suntem pregătiţi să facem faţă. Sunt pregătite şi grupurile de la Complexul Energetic Oltenia pe cărbune să intervină, Hidroelectrica merge la capacitate maximă, există rezerve în lacurile de acumulare, nu mai avem probleme”, a declarat Popescu, la B1 TV.

Potrivit ministrului, Centrala de la Cernavodă și-a amânat o revizie tocmai pentru a nu afecta alimentarea cu energie electrică în perioada geroasă.

Popescu a menţionat că pe lângă acest val de frig a mai apărut şi problema lipsei vântului astfel că nu se poate produce energie eoliană suplimentară.

În ceeea ce priveşte creşterea semnificativă a preţului gazelor pe bursele spot, cu peste 70%, majorare legată de vremea friguroasă care a dus la majorarea consumului de gaze, Popescu a explicat că acest lucru nu va afecta consumatorii casnici care au un contract cu preţ fix cu furnizorii.

„Consumatorii casnici au un contract cu preţ fix cu furnizorii, nu au probleme cu acest preţ. În momentul în care au încheiat acel contract, furnizorii aveau în spate contractele de aprovizionare cu clienţii. Probabil acum este o speculaţie de frig pe piaţa zilei următoare. Aşa se întâmplă când apar temperaturi foarte scăzute”, a adăugat ministrul Energiei.

Citește și: Ajutoare pentru consumatorii vulnerabili de energie electrică, folosită inclusiv pentru încălzirea locuinței

Jumătate dintre consumatorii casnici de electricitate sunt vulnerabili

Ce este sărăcia energetică și cum își propune Comisia Europeană să rezolve această problemă


Vei primi gratuit newsletterul săptămânal ce cuprinde știri exclusive și revista presei despre proprietari, locatari și chiriași, dacă te abonezi aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *